Gratis sneak preview

‘Schaamteloos Delegeren’ – het boek

Vul hier je e-mail adres in en download direct de eerste 5 hoofdstukken (30% van het hele boek!) van ‘Schaamteloos Delegeren’. Samen met extra tips van Taco Oosterkamp gratis in je inbox:

sterren Hoogst bereikte positie op managementboek.nl: #3 | 221 dagen in de top 100

Sneltrein naar delegeren
“In dit boek wordt je in sneltreinvaart meegenomen om als manager eindelijk eens de benodigde stappen te zetten om echt effectief te gaan handelen. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt waar het bij managen vaak aan ontbreekt.” J.C.C. van der Linde

Moeite met delegeren?

Bijna elke directeur, manager of ondernemer doet het: ze voeren zelf werk uit waarvoor ze andere mensen in dienst of in hun team hebben. Herken jij dat ook?

Waarom doe je dat? Waarom pak je zelf klussen op waar andere mensen in je team of bedrijf voor betaald worden? Waarom delegeer je niet?

Voel je persoonlijke belemmeringen? Vind je het vervelend om anderen te vragen taken uit te voeren die je zelf niet graag zou doen? Vind je dat je sommige dingen onmogelijk aan een ander kunt overlaten?

Is het een cultuurding? Heeft het begrip “delegeren” binnen jouw bedrijf of team een te hiërarchische bijsmaak?

Of ligt aan je team of specifieke medewerkers in je team? Heb je het gevoel dat het sneller en beter gebeurt als je het zelf doet?

Wat de reden ook is: als je niet delegeert, doe je jezelf tekort

Want in de tijd dat jij het werk doet dat anderen kunnen doen, kun je je niet richten op dat waarin je de meeste waarde toevoegt – of zou moeten toevoegen. Zoals business development, plannen voor de langere termijn, structurele verbetering en groei.

Ook niet onbelangrijk: zolang jij niet delegeert, is de kans groot dat je altijd degene bent die het licht uitdoet. Er is niks mis met hard werken… maar besteed je tijd en energie dan wel aan de goede dingen.

Tel ze eens op, al die uren dat je werk zit te doen dat in de functieomschrijving van een ander staat. Of het werk dat in niemands functieomschrijving staat, waardoor het uiteindelijk bij jou terecht komt. En stel je voor dat je die uren vrij zou kunnen maken. Wat zou je in die tijd wel niet allemaal kunnen doen?

Maar het gaat niet alleen om tijd. Het gaat ook om resultaten.

Delegeren is geen management-trucje, maar een bedrijfskritische werkstrategie.

Wie op de goede manier delegeert, maakt zijn of haar team sterker, zelfstandiger en gemotiveerder. En met zo’n team – een team waaraan je zonder belemmeringen en met vertrouwen kunt delegeren – boek je simpelweg meer resultaat.

Hoe wij je helpen met delegeren

Hier op delegeren.nl leren we directeuren, managers en ondernemers met een andere bril naar delegeren te kijken.

Niet vanuit emotie, maar vanuit bedrijfseconomische afwegingen. We geven ze praktische tips en handvatten die ze direct in hun eigen praktijk kunnen toepassen.

Dat doen we onder andere met onze delegeertraining voor directeuren, managers en ondernemers, maar ook met de gratis webinars die we regelmatig geven. En het boek ‘Schaamteloos Delegeren van Taco Oosterkamp ligt inmiddels op vele duizenden nachtkastjes.

Benieuwd of onze visie op delegeren jou verder kan helpen? Download dan gratis de eerste 5 hoofdstukken van Taco’s boek ‘Schaamteloos Delegeren’. Je ontvangt het direct in je inbox – samen met een aantal waardevolle extra tips.

Gratis sneak preview

‘Schaamteloos Delegeren’ – het boek

Vul hier je e-mail adres in en download direct de eerste 5 hoofdstukken (30% van het hele boek!) van ‘Schaamteloos Delegeren’. Samen met extra tips van Taco Oosterkamp gratis in je inbox:

sterren Hoogst bereikte positie op managementboek.nl: #3 | 221 dagen in de top 100

Een spiegel voorgehouden
“Een boek waarin je als leider een flinke spiegel wordt voorgehouden. Soms een echte openbaring welke valkuilen je iedere dag in trapt. Maar daarnaast ook veel tips om daar direct werk van te maken. Daags na het lezen van het boek heb ik er al verschillende in praktijk gebracht.” M. van Schaijk

‘Taco Oosterkamp maakt het leven van elke moderne leider een stuk makkelijker.’


Dominique Haijtema, voormalig hoofdredacteur Management Team