Extreem Productief Programma

Krijg ruimte voor strategie & innovatie
en combineer meer vrije tijd met betere bedrijfsresultaten

Voor slimme ondernemers, directeuren en managers
Met Taco Oosterkamp en Marleen Kruyswijk

Mike de Ruiter

Enorm inspirerend, een geweldige spiegel. Ik ben erg geholpen.


Mike de Ruiter, Vicrea Solutions B.V.
Dennis Hofman

Inspirerend, (positief-) confronterend en verfrissend.


Dennis Hofman, On-Site Automation
Koen Snelder

Toegankelijke inspiratie op een bedje van handige tips.


Koen Snelder, Royal Haskoning

Herken je dit?

 • Je bent ondernemer, directeur of manager. Je bent goed ambitieus en werkt hard, maar je ziet te weinig resultaat van al je harde werken.
 • Het is lastig voor je om door de dag heen écht te focussen. Je wilt creatief zijn, slimmer werken, nieuwe oplossingen bedenken. Het zou lekker zijn om orde op zaken te stellen, maar elk half uur heeft wel weer iemand je aandacht nodig: zo kom je nooit toe aan geconcentreerd werken.
 • Daarbij helpt het niet dat je graag creatief werk doet, van afwisseling houdt en misschien zelfs jezelf verwijt dat je te chaotisch bent. Als je je nou maar gewoon eens aan je eigen planning zou houden…
 • De dingen die je écht wilt of zou moeten doen, glippen als zand door je vingers. Misschien voel je je soms zelfs schuldig, omdat je weet dat je nooit toekomt aan die taken en projecten die niemand anders kan doen. En die uiteindelijk de toekomst van je bedrijf of organisatie zullen bepalen.
 • Je kunt je team niet voldoende vertrouwen. Als je iets delegeert, hou je er toch rekening mee dat het niet goed zal gaan. En uiteindelijk doe je het dan veel te vaak toch maar liever zelf.
 • Je hebt het gevoel dat het werk nooit écht afgerond is. Het gevolg? Je werk wordt een bron van stress en zorg. Je ligt er soms wakker van en haalt er steeds minder plezier, inspiratie en energie uit.

Herkenbaar?

Het Extreem Productief is voor iedereen die professioneel leiding geeft: ondernemers, directeuren en managers (profit én non-profit)

Aanmelden

Eerdere edities werden enorm gewaardeerd, met gemiddeld zelfs een 9,0

Het Extreem Productief Programma kan alles voor je veranderen

Krijg elke week extra tijd om te ondernemen, te brainstormen, aan creatieve projecten te werken en na te denken over strategie, innovatie en groei.

Ga het spel van ondernemen en leidinggeven begrijpen op een dieper niveau en krijg tools, technieken, tips en tricks die je meteen in je eigen situatie toe kunt passen.

Voel je creatiever en energieker, doordat je je steeds meer kunt focussen op het werk wat écht bij jou past.

Krijg weer energie voor je gezin en vrienden en ontspan weer echt in het weekend, omdat je niet meer continue aan het e-mailen, bellen of nadenken bent.

Zie dat je omzet stijgt, de bedrijfscontinuïteit beter is gewaarborgd en dat je meer winst maakt en meer plezier hebt, waardoor je ook zelf meer kunt geven en kunt investeren in de dingen, mensen en projecten die voor jou belangrijk zijn.

 

Deelnemer aan het woord

‘We zijn echt veel met strategie en visie bezig nu. Als we het Extreem Productief Programma niet waren gaan doen, hadden we het nooit opgepakt.’

Rob den Breejen
Ondernemer die nu extreem delegeert

Als ondernemer, directeur of manager zo snel mogelijk succesvol zijn

Het kan knap lastig zijn om voldoende tijd te vinden voor belangrijke dingen, zoals strategie, innovatie en groei. Elke dag vragen interrupties en ‘brandjes’ een groot deel van je aandacht. Dat is logisch, maar niet echt handig. Niet handig voor jou. Niet voor je team. Niet voor je bedrijf of organisatie.

Dat kan beter. Door je eigen werk en dat van je team zo goed mogelijk te stroomlijnen, kunnen de meeste ondernemers, directeuren en managers vrij snel tijd vrijmaken voor belangrijker zaken.

Er zijn een hele serie standaardingrepen die bijna niemand kent of toepast, maar die meteen zoden aan de dijk zetten.

Mensen zoals jij moeten kunnen brainstormen, pionieren, ondernemen, nieuwe dingen doen en geld verdienen. Het liefst veel geld verdienen, doordat je met je bedrijf of organisatie heel veel waarde toevoegt voor andere mensen. Om daar goed leiding aan te geven heb je tijd nodig. Liefst veel tijd.

In het Extreem Productief Programma implementeer je in een half jaar precies die dingen die je gaan helpen om tijd te maken voor wat jij belangrijk vindt. Initiatieven waarvan je weet dat ze het verschil gaan maken. Misschien wel het cruciale verschil voor jouw bedrijf of organisatie in de komende jaren.

De afgelopen jaren heeft dit Extreem Productief Programma met tientallen zo niet honderden ondernemers, directeuren en managers bewezen dat dat kan. Het is niet altijd supersimpel, maar wel heel waardevol. Waardevol qua tijd, inspiratie, werkplezier en domweg heel waardevol qua netto winst.

”Inspirerend, 25% tijdwinst.” - Sander Bennink

Is dit voor mij?

Het Extreem Productief Programma is geen standaard timemanagement of productiviteitsprogramma. Dit programma is speciaal van de grond af opgebouwd voor mensen die professioneel leiding geven aan een professioneel team: ondernemers, directeuren en managers. Dat zie je ook aan de onderwerpen (verder onderaan deze pagina).

Je wilt zelf verantwoordelijkheid nemen voor verandering: daar beslissingen voor nemen en de investering doen.

Je bent niet bang om over geld te praten en wilt het liefst toewerken naar een flinke omzet- en winstgroei. Of je werkt bij een non-profit, maar bent nog steeds niet bang om over geld te praten :)

Je bent bereid om in de spiegel te kijken en zonder veroordeling van jezelf te zien wat je sterke en zwakke kanten zijn.

Aanmelden

Wat heb ik eraan?

Extreem Productief werken geeft je meer grip op je zaak. Je leert niet alleen een paar tips en oppervlakkige kreten, maar een weldoordacht systeem met nieuwe concepten, strategieën en mindset.

Zodra je dat gaat doen, zul je zien dat je werk een stuk leuker en succesvoller wordt.

Ons doel is dat jij over een jaar terugkijkt en ziet hoeveel er is veranderd in je spankracht, teamwork en omzet. Allemaal ten goede! Dat je energiek en actief doet wat je je hebt voorgenomen en voortvarend werkt aan groei, in plaats van je dagen slijt met rompslomp.

 • Het delegeren van taken gaat veel soepeler en je merkt dat je team betrouwbaar dingen oppakt, die jij nu nog steeds zelf moet oplossen.
 • Je hebt weer een gevoel van rust en controle, ook onder de meest chaotische omstandigheden.
 • Je werkt op de top van je kunnen.
 • Je voelt je creatiever en energieker dan ooit.
 • Ook thuis merken ze dat je relaxter en leuker

Serieus: dat kan het betekenen, wanneer je zo gaat werken dat je weer tijd hebt voor de belangrijkste zaken, die de meeste waarde toevoegen.

 

“Het team draait inmiddels veel zelfstandiger en er is ook veel meer lol onderling (dat maakt me gelukkig) en ik neem af en toe tijd voor mezelf. Ik wil jullie bedanken voor jullie bijdrage hierin. Het Extreem Productief programma heeft me geholpen meer van mezelf uit te gaan en mijn rol als baas er werkgever te kunnen/mogen spelen.”
— Frank de Wit, Ondernemer, WhiteVision B.V.

Deelnemer aan het woord

‘Wat mij betreft was het Extreem Productief Programma een aaneenschakeling van hoogtepunten’

Linda Spaanbroek
vertelt over wat voor haar het meest verrassend was.

 

Waarom is tijd vrijmaken zo lastig?

De wereld is snel aan het veranderen. Je mobiele telefoon en laptop zorgen voor minder duidelijke work-life grenzen, medewerkers zijn mondiger en bezuinigingen dwingen je om te blijven innoveren.

Als ondernemer, manager of directeur van je bedrijf of organisatie is het juist dáárom zo belangrijk dat jij wél weet hoe je de dingen die moeten gebeuren in minder tijd kunt doen, dat je weet hoe je slimmer kunt delegeren, zodat je tijd vrij maakt voor belangrijke zaken. En zodat jullie verder kunnen groeien zonder dat jij jezelf helemaal uitput en afmat.

Aanmelden

”Ik heb geleerd wie ik ben en wat ik kan en me daarop te concentreren en de rest te delegeren.” - Pim Duetz, DGA, Duetz Kleding

Hoe weet ik waarom dit wél werkt, na alles wat ik al heb geprobeerd?

De meeste ondernemers, directeuren en managers die vastlopen in werkdruk proberen een aantal tips en trucs om hun werk weer goed op de rit te krijgen. Toch zijn er maar weinig van hen die het écht lukt om op langere termijn forse verbeteringen te realiseren.

Vaak komt dat doordat ze in een vicieuze cirkel zitten: door de hoge werkdruk hebben ze weinig tijd om écht onderzoek te doen naar de onderliggende problemen en de beste oplossingen. Daardoor blijft hun werkdruk weer te hoog.

In dit programma helpen de twee top-experts op het gebied van productiviteit voor leiders je gedurende langere tijd, alles bij elkaar een half jaar, om werkelijk stappen te zetten en tijd vrij te maken.

Gedragsverandering kost nou eenmaal tijd en het is veel makkelijker om elke maand een goede stap vooruit te zetten, dan dat je na één trainingsdag (waar je enthousiast van terugkomt), alles nog zelf moeten doen en uitzoeken. Daarom is dit Extreem Productief Programma ook erg succesvol gebleken bij eerdere deelnemers.

Aanmelden
Machiel Hoek

Het programma is een goede spiegel, waardoor je jezelf beter leert kennen en een gereedschapskist aangereikt krijgt om jezelf te ontwikkelen.


Machiel Hoek, Eye-opener
Otto Lagemaat

Een goede eye-opener om vanuit een visie maar ook heel praktisch jezelf misbaar te maken.


Otto Lagemaat, Eerlijkverdelen.nl
Peter Vermeulen

De theorie toegankelijk en praktisch toepasbaar gemaakt. Met veel kennis en inhoud de pijnlijke plekken bloot leggen.


Peter Vermeulen, Eigenaar, Idas BV

Hoe snel verdien ik dit weer terug?

‘Meters maken’ kost maar weinig! Dit hele programma kost in de eenvoudigste versie maar 2000 euro (excl).

Een kleine investering, als je het afzet tegen de tijd die je gaat besparen. Zodra je weer tijd krijgt voor belangrijke zaken die 1000 euro per uur kunnen opleveren, heb je aan twee uur dus genoeg om dit programma te betalen.

Bovendien zit dit programma boordevol slimme tips die je kunnen helpen om je investering in één klap terug te verdienen.

Voorbeeldje: als je door de module ‘Extreem Selecteren’ een slechte kandidaat die je anders wél had aangenomen toch afwijst bij een sollicitatie, heb je je investering in Extreem Productief al snel honderd of duizend keer terugverdiend.

Wist je dat volgens Peter Drucker maar één derde van de beslissingen over het aannemen van personeel werkelijk succesvol is? En dat het verbeteren van je inhuurproces je weken, maanden of jaren van problemen kan voorkomen?

Toch wist niet één van de eerdere deelnemers (waaronder veel succesvolle ondernemers en directeuren) alle ins en outs die ze bij het onderdeel ‘Extreem Selecteren’ leerden.

Om de investering zou je het dus niet moeten laten. Die verdien je zo terug.

 

Deelnemer aan het woord

‘Ik heb er zelf 3 dagen over getwijfeld, dat was 3 dagen te veel.’

Marcel Dreef
manager van 50 medewerkers, vertelt hoe hij in plaats van 60 uur per week nog maar 8 uur per week nodig heeft voor alle kleine klusjes. Hij werkt nu 4 dagen per week aan de dingen die écht bij zijn functie passen.

Wat krijg ik als ik me inschrijf voor dit programma?

Het Extreem Productief Programma is vakkundig opgebouwd uit de ‘best practices’ uit de managementliteratuur. Je krijgt meteen de best werkende ideeën op een presenteerblaadje aangereikt. En niet alleen de ideeën, maar ook de checklists, stappenplannen en concrete tips om er zo snel mogelijk rendement op te halen.

Samen gaan we een half jaar aan de slag — die tijd heb je nodig om veranderingen neer te zetten. Marleen en Taco zullen er steeds voor je zijn om op terug te vallen, zodat het ook gaat lukken.

Het hele programma is erop gericht dat je het in de praktijk gaat brengen. Dat je daadwerkelijk gaat doen wat nodig is om zelf Extreem Productief te worden.

Wil Krause

Vol humor, passie en energie. Talloze ideeën en tips om jezelf, je team en bedrijf beter te managen en organiseren.


Wil Krause, Gemeente Peel en Maas
Harriët Onderstal

Zinvol, praktisch, inspirerend


Harriët Onderstal, Vibes voor je merk
Jurgen Schreij

Inzicht in waar het bij productiviteit om gaat, gekoppeld aan praktische tips en interessante voorbeelden.


Jurgen Schreij, Rabobank Nederland

Onderwerpen

Alle onderwerpen in het Extreem Productief Programma sluiten op elkaar aan. Het is een uitgekiende combinatie van low-hanging fruit, inclusief de onderliggende principes en tips & tricks die je de rest van je leven kunt toepassen.

Het programma is er steeds op gericht om jou aan het denken te zetten over jouw eigen situatie. Dus verwacht geen dooddoeners en starre oplossingen die in jouw situatie niet werken, maar een flexibel model, wat gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten, maar dan toegepast voor de dagelijkse praktijk in Nederland en België.

 • De overtreffende trap van tijd besparen

  Wat is productiviteit en hoe krijg je het? In dit blok leer je de belangrijkste manieren om snel tijd vrij te maken.

 • Jouw persoonlijke productiviteitsprofiel

  In dit blok gebruiken we een paar bijzondere testjes die in Nederland nauwelijks bekend zijn, om jouw unieke persoonlijkheid in kaart te brengen. Pas wanneer je scherp in de gaten hebt hoe jij anders in elkaar zit dan je medewerkers, kun je écht slimme manieren verzinnen om zo productief mogelijk te zijn.

 • Missie/visie/doelen

  Hard werken alleen is niet genoeg. Je kunt ook keihard de verkeerde kant uitwerken. Een koersafwijking van maar 10% kan nog steeds betekenen dat je in Berlijn uitkomt, in plaats van aan de Cote d’Azur. In dit blok helpen we je om een stip op de horizon te prikken, zodat je daarna kunt werken aan een strategie om zo snel mogelijk uit te komen waar je écht wilt.

 • Bottlenecks

  Door niet zomaar een probleem, maar een ‘bottleneck’ op te lossen, werk je met één ingreep misschien wel tien problemen je werk en leven uit. Tijdens het Extreem Productief jaarprogramma ontdekte een deelnemer met deze analyse een manier om 200.000 Euro te besparen. Twee andere deelnemers vermeden met deze methode een rechtszaak, maar sloten een lucratieve deal waarmee ze meer geld verdienden dan ze ooit hadden verwacht. We zijn heel benieuwd wat deze techniek jou gaat opleveren!

 • Strategie

  In dit blok leer je werken met het Extreem Productief Strategieschema om slim en gestructureerd nieuwe oplossingen te bedenken voor uitdagingen die je misschien al jaren dwarszitten. De inzichten die je opdoet zullen meteen een deel van de oplossing blijken te zijn voor het zo gevreesde ‘uitstelgedrag’, productiviteitskiller numero uno.

 • Extreem delegeren

  De meeste ondernemers delegeren véél-en-véél te weinig! En logisch: als je medewerkers niet doen wat je van ze vraagt, slecht werk afleveren of je het bloed onder de nagels vandaan halen, kun je het beter zelf even doen. In dit blok leer je veel slimmer delegeren, waardoor je betere resultaten krijgt uit je team.

 • Rücksichtloze focus

  “Wie steeds wordt gestoord, wordt vanzelf gestoord”. Medewerkers die continue aandacht nodig hebben, brandjes om te blussen, veel te veel email, telefoon, sms, Whatsapp. Het is net of de hele wereld samenspant om jou te verhinderen je beste werk te doen. Daar gaan we je tegen wapenen. Met lange stukken plezierig geconcentreerde inspanning als beloning.

 • Extreem selecteren

  Als je extreem productief wilt worden, heb je ook extreem productieve medewerkers nodig: A-spelers die uitblinken in hun vak en in jouw team de sterren van de hemel spelen. Maar hoe vind je die mensen? En vooral: hoe zorg je dat je geen Z-spelers binnenhaalt?

 • Saboteurs: weerstand, perfectionisme, uitstelgedrag

  Als je mensen vraagt waarom ze niet productief zijn, noemen ze als eerste perfectionisme en uitstelgedrag. In dit blok helpen we je om te snappen hoe die saboteurs werken, wat je ertegen kunt doen — en zelfs hoe je ze kunt inzetten om sneller bij je doel te komen!

 • Thinking Strategies

  Je merkt dat je steeds meer vrije tijd krijgt. Tijd voor strategie, innovatie en groei. Wat ga je doen met die tijd? De meeste mensen hebben nooit officieel geleerd hoe ‘nadenken’ werkt. En dus loop je het risico dat die kostbare vrije tijd weer vol slibt met nutteloze onzin. Domweg omdat je niet weet hoe je dat nadenken slim en handig aan moet pakken. In dit blok maken we nadenken leuk. En heel productief.

 • Alles systematiseren en optimaliseren

  Een goedlopend team zoemt als een gesmeerd motortje. Iedereen weet wat hij of zij moet doen, hoe dat moet en wat er moet gebeuren als er iets misgaat. In dit blok leer je denken in systemen. We geven we je tips en trucs om procedures te laten documenteren, je werkplek slim in te richten en je eigen productiviteit te boosten met inzet van moderne technologie.

 • Ontspanning, inspiratie, re-creatie

  Je werkt toch om te leven? Als je nooit tijd vindt om te ontspannen en afstand te nemen, geef je je hersenen ook niet de kans om afstand te nemen en op nieuwe, onverwachte ideeën te komen. Voor je het weet zit je in een tredmolen en doe je steeds meer van hetzelfde. Dat is niet goed voor je productiviteit, dus we helpen je graag, aan het eind van dit programma, om echt tijd te vinden voor re-creatie.

Deze Extreem Productief aanpak inspireert nu al honderden ondernemers, directeuren en managers om hun eigen weerstanden, patronen en niet-geoptimaliseerde werkmethodes te overwinnen en weer plezier te krijgen in hun werk. Iedereen kan leren om veel meer tijd terug te winnen, als je besluit om het heft in handen te nemen, zelf en als bedrijf of organisatie te groeien en je klanten veel meer waarde te willen geven.

Deelnemer aan het woord

‘Dat samenspel van ondernemers bij elkaar, dat was voor mij fantastisch om mee te maken.’

Rolf Tempelman
directeur van PayNed, noemt twee redenen waarom het zo belangrijk is om input te krijgen van collega’s die in een heel andere branche opereren.

 

Hoe werkt het programma?

 • Je begint met het doorluisteren van de audio opnames van het Extreem Productief Startseminar.  Daar helpen we je om zo veel mogelijk ‘laaghangend fruit’ te plukken, zodat je vlot de eerste resultaten gaat zien in je eigen werk en leven.
 • Daarna verbreden en verdiepen we de theorie en praktische tips in de rest van het programma. Alle deelnemers krijgen een half jaar, elke maand nieuw online materiaal toegestuurd. Je krijgt één of meer audiosessies als mp3 met de theorie, zodat je die makkelijk in de auto of tijdens het sporten kunt beluisteren.
 • Daarnaast krijg je slides, oefeningen, checklists en stappenplannen. Zo kun je alles op je gemak bestuderen en toepassen.
 • Als deelnemer krijg je een half jaar lang toegang tot het besloten e-coaching forum waar je vragen worden beantwoord. Zo kun je op elk gewenst moment je vragen kwijt, sparren met andere deelnemers en hoef je nooit heel lang te wachten op een reactie.
 • Voor wie behoefte heeft aan meer collegiale support, inspiratie en een stok achter de deur is er de mogelijkheid om mee te doen met een intervisiegroepje (facultatief).
 • En je krijgt een bijzondere test die je in 20 minuten precies laat zien van welk soort werk jij energie krijgt. Sommige deelnemers vonden dit zo nuttig, dat ze later hun hele team diezelfde test hebben laten doen.

Kortom: alles is erop gericht om je zo goed mogelijk te helpen, om snel resultaten te bereiken en die vol te houden.

Aanmelden

Wie zijn de trainers/coaches van Extreem Productief?

Marleen Kruyswijk (gemiddeld evaluatiecijfer: 9,3) en Taco Oosterkamp (gemiddeld evaluatiecijfer: 9,5) horen bij de wereldtop als het gaat om het vrijmaken van tijd en het verbeteren van productiviteit van ondernemers, directeuren en managers.

In Nederland kennen veel mensen hen als oprichters van meereffect, delegeren.com en bedrijfsgroei.biz. Of als auteurs van hun bestsellers ‘Schaamteloos delegeren’, ‘Getting Things Done in de praktijk’ en de nummer 1 bestseller ‘Elke dag je hoofd en inbox leeg’.

Ook internationaal hebben ze al menig ondernemer gecoacht en geadviseerd. Ze zijn coauteurs van de internationale managementgoeroe Brian Tracy voor zijn bestseller ‘Change Agents’.

Als pioniers met hart voor mensen, voor kwaliteit en voor no-nonsense ideeën helpen ze je graag om óók meer tijd te maken voor belangrijke dingen. Daarbij zetten ze hun expertise én hun eigen ervaring in. De perfecte combinatie om snel te leren.

Marleen Kruyswijk en Taco Oosterkamp werden als experts geïnterviewd door bladen en media als Sprout, Management Team, Management en Literatuur, MT Rendement, De Zaak, Het Financieele Dagblad, maar ook door bijvoorbeeld het Algemeen Dagblad, nrc*next, Psychologie Magazine en het NOS Journaal.

Ze spraken op de bekende TurboManagement events, bij ‘Nooit meer een volle inbox’, de Week van de Ondernemer en de Sprout Challengerday.

Hulp nodig?

Geen probleem als je nog twijfelt, of vragen hebt. 

Mail het team via mailto:info@delegeren.com, of bel ons op +1 (307) 317-3465. We helpen je met een glimlach en beantwoorden graag al je vragen, of denken met je mee over je twijfels.

Nog even goed om te weten:

 • De afbeeldingen zijn puur voor illustratiedoeleinden: dit is een online training.
 • Alle reacties komen van échte klanten, van diverse programma’s van ons.
 • Is je factuur betaald? Dan krijg je je toegangscodes zo snel mogelijk toegestuurd.
 • Alle prijzen zijn exclusief de 21% btw, die wij netjes overmaken naar de Rijksoverheid.
 • Alle details zijn onder voorbehoud.
Olaf Elderenbosch

Ik vind het mooi dat mijn team mij teruggeeft dat ik veel gezelliger en inspirerender ben in de omgang.


Olaf Elderenbosch, ELHO
Esther Mallant

Weer een goede boost om nog kritischer te zoeken naar meer enjob (enjoy&job). Combi van fun en lekker werk


Esther Mallant, HRMallant
Anton Khoe

Inspirerend, een wake up call om dingen te gaan doen!


Anton Khoe, KPN

Ja, ik wil ook de eerste stap zetten op weg naar extreme productiviteit!

Meld je snel aan

Klik gewoon op de knop van jouw keuze:

Ik ga voor 1 x 2.000 euro (excl)
Ik ga voor 3 x 700 euro (excl)

Taco behandelt met snelheid en humor op een vlotte manier veel punten. Dit geeft je handvatten om echt stappen te zetten.
Sophie Schrover ­– Teamleider Consultancy at TOPdesk

Extreem Productief is een activiteit van delegeren.com

© 2024 by Delegeren.com · Details onder voorbehoud · Onze privacyverklaring | cookiebeleid | algemene voorwaarden | resultaten disclaimer