Delegeren.com

5-trucs

Hou 28 en 29 november alvast vrij in je agenda voor het Glashelder event: Meer focus, minder gedoe, meer voldoening
Het eindejaarsseminar voor iedereen die leiding geeft.

Binnenkort volgt meer informatie.

Druk, druk, druk… Maar wanneer word je echt productief?

Heb jij het gevoel dat je werk nooit af hebt? Dat je je laat leiden door de waan van de dag? Wordt dat ook nog eens bevestigd door je teamleden, die je gedurende de dag regelmatig dingen komen vragen?

Dat kan anders. Het is mogelijk om resultaat te zien van je harde werken en om niet gestoord te worden van alleen maar brandjes blussen

In dit artikel geef ik je vijf trucs/stappen die je direct kunt toepassen, waardoor jij energieker en relaxter wordt en je werk veel leuker.

  1. Focus

Zorg voor focus in je werk. Het klinkt zo eenvoudig, maar het werkt echt zo. Ik focus me door regelmatig een creaweek in te plannen. Ik ben die week puur gefocust op het bedenken van nieuwe dingen, het uitwerken van ideeën die ik al had.

Het kan ook kleiner. Je hoeft geen hele week weg van het bedrijf om focus te bereiken. Focus betekent ook dat je bijvoorbeeld aan één taak tegelijkertijd werkt. Of dat je de aandacht legt op iets dat jou een goed gevoel geeft.

Mij helpt het dat ik vorig jaar ben gestart met het schrijven van een e-mail per dag. Iedere ochtend schrijf ik een e-mail waarmee ik mijn lezers, mijn klanten en mijn fans zo goed mogelijk help.

Je mag best weten dat mijn ‘Why’ zit in het helpen van andere ondernemers. Deze e-mails geven me dus direct een goede focus aan het begin van de dag. Dat hou ik gerust de hele dag vast.

Wil jij graag deze mails ontvangen? Ik moet je wel waarschuwen, ze zijn ongecensureerd ;) Meld je hier aan voor mijn innercircle mails

  1. Slimmer tijd besparen

Je kunt slimmer tijd besparen door allerlei timemanagement trucs toe te gaan passen. Maar één van de snelste manieren om tijd te besparen is delegeren. Kijk eens naar je takenlijst en check of er nu al taken zijn die je kunt delegeren naar één van je teamleden of kunt uitbesteden naar anderen.

Doordat jij taken delegeert, kom je eindelijk weer toe aan de taken waar je voorheen nooit aan toekwam. Je kunt je weer focussen op je werk als leidinggevende of manager.

Meer weten? Ik geef regelmatig een live online training met 20 Delegeertips.

  1. Minder gedoe

Ieder moment van de dag gestoord worden door de medewerkers uit je team, bezig zijn met brandjes blussen en telkens weer vragen vanuit je team hoe het zit met die taken die je had gedelegeerd…
Ik hoor vaak van leidinggevenden dat leidinggeven best wel veel gedoe met zich meebrengt.

Vaak komt dit gedoe voort uit dat medewerkers niet écht in hun kracht worden ingezet. Als je mensen inzet op taken waar ze goed in zijn, professionaliseer je het team. Medewerkers pakken taken makkelijker op en komen automatisch minder aan jou vragen. Je team gaat beter functioneren en er zijn minder brandjes om te blussen.

Heb je je teamleden wel eens een paar persoonlijkheidstesten laten doen? Zo ontdek je al snel waar je teamleden goed in zijn of juist niet. Als ik een team samenstel dan laat ik altijd één of meerdere tests maken.

  1. Minder stress

Wist je dat als je voortdurend overal ‘ja’ op zegt, het op een gegeven moment misgaat? En dat je echt bewust tijd vrij moet maken voor ontspanning?

Ik maak zelf altijd een jaarplanning. Daarin plan ik productiviteitsweken, waarin ik een week lang allerlei afspraken heb. Mijn agenda zit dan echt bomvol! Die productiviteitsweken wissel ik af met creaweken en ontspanningsweken.

Door deze afwisseling ben ik niet voortdurend aan het pieken. Ik krijg ook de kans om nadenkwerk te doen. Om de helikopterview over mijn bedrijf te nemen.

Hier heb je een goed functionerend team voor nodig. Je moet dingen namelijk los kunnen laten. Als jij weet dat jouw team veel voor elkaar krijgt en goed werkt, dan kun jij momenten plannen voor nadenkwerk en ontspanning en zorg je zelf voor minder stress.

  1. Successen bereiken

Ik sleutel regelmatig aan systemen. Samen met mijn team. Marketingsystemen bijvoorbeeld, waarbij ik telkens kleine dingen aanpas. Net zolang tot het een geweldig resultaat oplevert.

Het gevoel dat ik dan krijg, als ik samen met het team dat resultaat heb bereikt? Geweldig!

Ik zeg bewust samen met het team. Betrek je team bij successen die zijn behaald. Ik vroeg vorig jaar één van mijn teamleden om iedere week op vrijdag even een win-mailtje te sturen.  Daarin staat heel kort in 2 regels wat er de afgelopen week goed is gegaan of geluk.

In mijn teammeetings zit een vast onderdeel waarin ik vertel waar ik mee bezig ben en waar we met z’n allen naartoe aan het werken zijn. Op deze manier neem je je team echt mee in ontwikkelingen.

Een compleet marketingsysteem werkend krijgen is een best groot succes. Daar gaan allerlei kleine handelingen aan vooraf. Vergeet niet om ook die kleine handelingen, de kleine successen, meetbaar te maken en te vieren. Dit zorgt voor zo veel meer lol in je werk.

Met de vijf trucs die ik in dit artikel vertel, zet je de eerste verandering in gang. Als je nog meer praktische ideeën wilt die je gaan helpen bij het bereiken van een betrouwbaar team en nog meer werkplezier, meld je dan aan voor de gratis online training ’20 Delegeertips’.

Taco Oosterkamp

2 comments

UNLIMITED Mastermind

Fix de meest hardnekkige problemen in je bedrijf, maak gruwelijk veel tijd vrij, professionaliseer je team en haal mooie nieuwe klanten binnen!

Werk 1-op-1 met Taco Oosterkamp in onze nieuwe UNLIMITED mastermind:

 

Ontdek voor jouw bedrijf de snelste weg naar groei. Meer klanten = meer winst.
Stroomlijn je team, zodat je met een gerust hart al het werk kunt delegeren waar jij geen energie van krijgt.
Eindelijk weer eens tijd óver, in plaats van altijd maar druk. Of word je daar écht blij van?
De UNLIMITED mastermind

“M’n bedrijf draait nu volledig zelfstandig. De omzet is verdubbeld en ik heb een tweede bedrijf overgenomen.”
Carolien Nijhuis

UNLIMITED Mastermind

Fix de meest hardnekkige problemen in je bedrijf, maak gruwelijk veel tijd vrij, professionaliseer je team en haal mooie nieuwe klanten binnen!

Werk 1-op-1 met Taco Oosterkamp in onze nieuwe UNLIMITED mastermind:

 

Ontdek voor jouw bedrijf de snelste weg naar groei. Meer klanten = meer winst.
Stroomlijn je team, zodat je met een gerust hart al het werk kunt delegeren waar jij geen energie van krijgt.
Eindelijk weer eens tijd óver, in plaats van altijd maar druk. Of word je daar écht blij van?
Ontdek hier:
Alles wat nieuw is in UNLIMITED
De UNLIMITED mastermind

“M’n bedrijf draait nu volledig zelfstandig. De omzet is verdubbeld en ik heb een tweede bedrijf overgenomen.”
Carolien Nijhuis