Taco Oosterkamp als spreker

Over delegeren, optimaliseren en groeien

Mooie, optimistische sessies die niet alleen tot nadenken stemmen, maar ook nuttige resultaten opleveren (met altijd praktische tips!)

Beschikbaarheid checken? Stuur een e-mail naar Marleen Kruyswijk, of bel haar op +1 (307) 317-3465.

De juiste spreker vinden

Het vinden van de juiste spreker is niet altijd simpel. In de afgelopen decennia heb ik honderden events meegemaakt, als spreker of als deelnemer. En hoe je het ook bekijkt: het succes van een seminar, conferentie, of training is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de sprekers.

Maar als je een uitstekende spreker hebt, die snapt wat de organisator wil en daar naartoe werkt, dan kan een live event één van de mooiste manieren zijn om mensen te inspireren, kennis over te dragen en praktische tips te geven om het morgen net even anders te gaan doen.

Daar doe ik graag aan mee.


‘Nog nooit heb ik een zaal met 400 mensen op onze conferenties zo ademloos stil en aandachtig horen luisteren. Het applaus na afloop gaf overduidelijk de waardering van het publiek aan voor de presentatie van Taco, ongeëvenaard!’


Mark Vroom
Mark Vroom

Wat je kunt verwachten

Dit kun je verwachten van mij en m’n team:

— Vlotte en professionele behandeling van je telefoontjes en emails.
— Een telefonische voorbespreking, waarin ik graag meer leer over jouw doelen met de bijeenkomst en de samenstelling van het publiek.
— Als je dat wilt een extra aankondiging van je bijeenkomst voor mijn netwerk.
— Een professionele presentatie op basis van mijn kennis en ervaring, maar dan gericht op het doel wat we samen hebben afgesproken.
— Een speciale pagina met resources voor het publiek, waar ze onder andere links kunnen vinden naar boeken, artikelen en andere nuttige materialen.
— Een korte evaluatie van de bijeenkomst per telefoon om te kijken of ik je verwachtingen heb waargemaakt — en te horen wat ik een volgende keer nog beter zou kunnen doen.

Een beetje over mij

De afgelopen jaren had ik de eer om duizenden ondernemers, directeuren, managers en medewerkers te mogen inspireren met mijn seminars, trainingen en artikelen.

Als spreker ontvang ik al bijna 25 jaar complimenten en waardering van deelnemers die blij zijn dat ik zo praktisch probeer te zijn. Dat vertaalt zich ook in hoge waarderingscijfers op evaluatieformulieren, zoals bijvoorbeeld een 9,1 voor inhoud en 9,0 voor presentatie bij het seminar Onweerstaanbaar Leiderschap met Dan Heath, Erica Terpstra en Jeroen Busscher.

Ik werd beoordeeld als beste spreker op Challengerday met ruim vijfhonderd ondernemers en werd ooit door Microsoft gevraagd om lid te zijn van de jury van hun competitie ‘Speakers Idols’.

Misschien heb je me zien spreken bij een seminar van Denk Producties, bij een hele dag in de Jaarbeurs van Ben Tiggelaar, bij een event van Sprout, of tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht, eerst in een samenwerking met Ricoh, later met KPN.

Of anders heb je me misschien al eens gehoord bij in-house lezingen en trainingen voor Bayer, DSM, ING Bank, de Erasmus Universiteit, Gasunie en ga zo door.

Ik ben vaste columnist van Management Team, maak een wekelijkse videocolumn voor het ondernemersblad Sprout  en ik schrijf een tweewekelijkse inspiratiemail met tips die ondertussen door duizenden leiders wordt gelezen.

Mijn onderwerpen

Ik heb door de jaren heen over veel verschillende onderwerpen gesproken, maar de rode draad is toch eigenlijk altijd het optimaliseren van alles geweest.

Op dit moment focus ik mij op delegeren, optimaliseren en groeien.

Delegeren is een kernvaardigheid voor alle leiders, waar in Nederland nog veel onnodige schaamte omheen hangt. In mijn nieuwe boek, Schaamteloos delegeren, trek ik daartegen ten strijde en dat doe ik ook graag tijdens lezingen en seminars. Dit onderwerp is alleen geschikt voor zalen met leiders, directeuren, managers en ondernemers.

Optimaliseren is een interessant onderwerp voor iedereen die werkt. En wie is dat niet? Als de leider zijn of haar beste beentje voorzet, moet het team wel volgen. Maar waarom zouden we de dingen anders gaan doen dan dat we tot nu toe gedaan hebben? En hoe kunnen we elkaar helpen om met zo min mogelijk frictie alles te doen? Optimaliseren blijft de rode draad in al m’n werk. M’n vorige boek, Elke dag je hoofd en inbox leeg, ging bijvoorbeeld over het optimaliseren van je inbox, zodat je in de helft van de tijd je email kunt wegwerken. Ik geef op dit moment geen seminars meer die puur over email gaan, daarvoor verwijs ik je graag door naar het team van meereffect. Maar optimaliseren kom je op allerlei manieren tegen in bedrijfsprocessen, het oplossen van moeilijke problemen en het wegwerken van tijdrovende rompslomp.

Groeien is mij wel toevertrouwd met m’n ruim 2 meter lengte :) Maar zonder gekheid, de meeste bedrijven en zelfs non-profits groeien minder hard dan zou moeten kunnen. En zeker in een lastige economisch speelveld wordt het steeds belangrijker om daar met elkaar, dus met het hele team, goed aan te werken. Ik neem je graag mee op weg van het eerste idee, via marktonderzoek op een andere manier naar PR, marketing en verkoop, maar dan vooral ook naar een excellente uitvoering, customer-friendship en doorverwijzingen van enthousiaste klanten. Hoe werkt dat allemaal samen? En hoe stimuleer je groei op een ontspannen manier?

Video

Taco Oosterkamp tijdens het 'Dit wordt jouw jaar' seminar van Ben Tiggelaar


De volgende stap

Hartelijk dank voor je interesse.

De volgende stap is misschien wel om te kijken of de door jou gewenste datum nog vrij is in mijn agenda. Daarvoor kun je het beste even een e-mail sturen naar Marleen Kruyswijk, of haar bellen via +1 (307) 317-3465.

Mail of de door jou gewenste datum nog vrij is in mijn agenda

Mail mijn team